Tutorial :SpringLayout works on Windows 7 but not NetBSD?



Question:

I am making a GUI using SpringLayout using the following code:

private void createAndShowGUI() {      frame = new JFrame("A GUI");      frame.setDefaultCloseOperation(WindowConstants.DISPOSE_ON_CLOSE);      frame.setResizable(false);        Container contentPane = frame.getContentPane();      SpringLayout layout = new SpringLayout();      contentPane.setLayout(layout);        contentPane.add(this);      layout.putConstraint(SpringLayout.WEST, this, 300, SpringLayout.WEST, contentPane);      layout.putConstraint(SpringLayout.NORTH, this, 0, SpringLayout.NORTH, contentPane);        JLabel startLabel = new JLabel("Start Node:");      contentPane.add(startLabel);      layout.putConstraint(SpringLayout.WEST, startLabel, 5, SpringLayout.WEST, contentPane);      layout.putConstraint(SpringLayout.NORTH, startLabel, 5, SpringLayout.NORTH, contentPane);        startNodes = new JComboBox();      contentPane.add(startNodes);      layout.putConstraint(SpringLayout.WEST, startNodes, 15, SpringLayout.WEST, contentPane); // THIS LINE      layout.putConstraint(SpringLayout.EAST, startNodes, -10, SpringLayout.WEST, this); // AND THIS ONE      layout.putConstraint(SpringLayout.NORTH, startNodes, 5, SpringLayout.SOUTH, startLabel);        layout.putConstraint(SpringLayout.EAST, contentPane, 0, SpringLayout.EAST, this);      layout.putConstraint(SpringLayout.SOUTH, contentPane, 0, SpringLayout.SOUTH, this);        frame.pack();      frame.setVisible(true);  }`  

When I run it (on NetBSD), the two commented lines seem to fight with each other. When I just have the first one, it aligns to the left as expected, but when I add the second one, it aligns to the right, as opposed to stretching to the right as I would expect.

The weird thing is that it runs just fine on Windows 7 Pro 32bit.

Can anyone tell me what I am doing wrong?


Solution:1

It turns out that in Java 1.5, you always have to specify the EAST/SOUTH constraints before the WEST/NORTH constraints. Otherwise it doesn't position the components properly. This bug is fixed in 1.6, which is why I didn't notice it on my Windows machine.


Note:If u also have question or solution just comment us below or mail us on toontricks1994@gmail.com
Previous
Next Post »