Ubuntu: /var/log/Xorg.0.log file growing fast



Question:

log file growing fast with below repeated error message - any help to stop this recurring message

[  1034.498] (WW) RADEON(0): flip queue failed: Invalid argument  [  1034.498] (WW) RADEON(0): Page flip failed: Invalid argument  [  1034.618] (WW) RADEON(0): flip queue failed: Invalid argument  [  1034.618] (WW) RADEON(0): Page flip failed: Invalid argument  [  1034.636] (WW) RADEON(0): flip queue failed: Invalid argument  [  1034.636] (WW) RADEON(0): Page flip failed: Invalid argument  


Solution:1

Please verify you are using the 7.10 radeon driver by issuing the following commands:

lshw -c video  modinfo radeon | more  

If you see the following in the lshw/modinfo output, you are using the radeon driver:

Example of 1st lines of lshw:

 *-display                    description: VGA compatible controller     product: RV516/M64-S [Mobility Radeon X2300] **or some other radeon card**     vendor: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]     physical id: 0     bus info: pci@0000:01:00.0     version: 00     width: 32 bits     clock: 33MHz     capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom     configuration: driver=radeon latency=0  

Example 1st lines of modinfo (kernel version may be different):

filename:       /lib/modules/4.13.0-26-generic/kernel/drivers/gpu/drm/radeon/radeon.ko  license:        GPL and additional rights  description:    ATI Radeon  

Verify that you are using the radeon driver.

If so, verify the version of xserver-xorg-video-radeon-hwe-16.04 you are using. Execute:

sudo apt list --installed | grep radeon-hwe  

The following should be displayed:

xserver-xorg-video-radeon-hwe-16.04/xenial-updates,now 1:7.10.0-0ubuntu1~16.04.1 amd64 [installed]  

This is the 7.10 radeon driver.

If all of the above is true for your machine, then this issue has a workaround:

Download the 7.9 radeon driver Ubuntu package (xserver-xorg-video-radeon-hwe-16.04_7.9.0-0ubuntu1~16.04.1_amd64.deb) from:

https://launchpad.net/ubuntu/xenial/amd64/xserver-xorg-video-radeon-hwe-16.04/1:7.9.0-0ubuntu1~16.04.1

Execute the following commands on the downloaded .deb file:

sudo dpkg -i xserver-xorg-video-radeon-hwe-16.04_7.9.0-0ubuntu1_16.04.1_amd64.deb  sudo apt-get -f install  sudo apt-mark hold xserver-xorg-video-radeon-hwe-16.04  

This downgrades the radeon driver package to version 7.9, fixes dependencies, and holds the driver pkg from further updates.

Upon reboot, issue should be resolved.

A bug has been reported to Freedesktop at:

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=105217

The 7.9 radeon driver will need to stay held until the issue is fixed in:

xserver-xorg-video-radeon-hwe-16.04

I believe this issue to be a duplicate of: Blank screen with only mouse pointer after 7.10 radeon driver update; display does not switch to tty7 upon lightdm start; Xorg.0.log quickly grows


Note:If u also have question or solution just comment us below or mail us on toontricks1994@gmail.com
Previous
Next Post »