Ubuntu: Chromium works fine, but it crashes my 16.04 system



Question:

Whenever I use Chromium my computer crashes after some time. Like, if I just open it once, and then close, then my computer crashes later on and I have to restart my computer.

There are lot of questions on how to stop Chromium from crashing. Chromium has no problem whatsoever when I use it. The problem I am having is that my Ubuntu 16.04 crashes if I use Chromium at least once.

Edit:

I tried opening it through the terminal. It didn't open. This is the error I got:

[3875:3875:1231/134723.051486:ERROR:process_singleton_posix.cc(433)] readlink failed: Permission denied (13)  [3875:3875:1231/134723.051538:ERROR:process_singleton_posix.cc(256)] readlink(/home/albin/.config/chromium/SingletonLock) failed: Permission denied (13)  [3875:3875:1231/134723.051568:ERROR:process_singleton_posix.cc(256)] readlink(/home/albin/.config/chromium/SingletonLock) failed: Permission denied (13)  [3875:3875:1231/134723.051584:ERROR:process_singleton_posix.cc(280)] Failed to create /home/albin/.config/chromium/SingletonLock: Permission denied (13)  [3875:3875:1231/134723.051613:ERROR:process_singleton_posix.cc(433)] readlink failed: Permission denied (13)  [3875:3875:1231/134723.051628:ERROR:process_singleton_posix.cc(256)] readlink(/home/albin/.config/chromium/SingletonLock) failed: Permission denied (13)  [3875:3875:1231/134723.051707:ERROR:chrome_browser_main.cc(1496)] Failed to create a ProcessSingleton for your profile directory. This means that running multiple instances would start multiple browser processes rather than opening a new window in the existing process. Aborting now to avoid profile corruption.  [3875:3909:1231/134723.391975:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(107)] > Failed to launch GPU process.  

This is the error I get when I try to run it with sudo:

[4111:4111:1231/135149.919427:ERROR:zygote_host_impl_linux.cc(88)] Running as root without --no-sandbox is not supported. See https://crbug.com/638180.  

Edit 2:

I tried the answer given in this question. It solved most of the issues I guess... but this is what I get now:

ATTENTION: default value of option force_s3tc_enable overridden by environment.  [5106:5106:1231/142053.572447:ERROR:navigation_entry_screenshot_manager.cc(135)] Invalid entry with unique id: 1  

Note:If u also have question or solution just comment us below or mail us on toontricks1994@gmail.com
Previous
Next Post »