Ubuntu: WIFI is not working even after driver install 16.04.2 Server LTS



Question:

I have set it up as dhcp to test if working: Output:

$ sudo ifdown wlp3s0 && sudo ifup -v wlp3s0  ifdown: interface wlp3s0 not configured  Configuring interface wlp3s0=wlp3s0 (inet)  /bin/run-parts --exit-on-error --verbose /etc/network/if-pre-up.d  run-parts: executing /etc/network/if-pre-up.d/ethtool  run-parts: executing /etc/network/if-pre-up.d/ifenslave  + [ inet = meta ]  + IF_BOND_SLAVES=  + [  ]  + [  ]  + [ -z  ]  + exit  run-parts: executing /etc/network/if-pre-up.d/vlan  run-parts: executing /etc/network/if-pre-up.d/wireless-tools    /sbin/dhclient -1 -v -pf /run/dhclient.wlp3s0.pid -lf /var/lib/dhcp/dhclient.wlp3s0.leases -I -df     /var/lib/dhcp/dhclient6.wlp3s0.leases wlp3s0   Internet Systems Consortium DHCP Client 4.3.3  Copyright 2004-2015 Internet Systems Consortium.  All rights reserved.  For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/    Listening on LPF/wlp3s0/80:e6:50:29:1a:3a  Sending on   LPF/wlp3s0/80:e6:50:29:1a:3a  Sending on   Socket/fallback  DHCPDISCOVER on wlp3s0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3 (xid=0x405f0745)  DHCPDISCOVER on wlp3s0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6 (xid=0x405f0745)  DHCPDISCOVER on wlp3s0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15 (xid=0x405f0745)  ...OMITTED!!!!  ...  No DHCPOFFERS received.  No working leases in persistent database - sleeping.  /bin/run-parts --exit-on-error --verbose /etc/network/if-up.d  run-parts: executing /etc/network/if-up.d/000resolvconf  run-parts: executing /etc/network/if-up.d/ethtool  run-parts: executing /etc/network/if-up.d/ifenslave  + [ inet = meta ]  + [  ]  run-parts: executing /etc/network/if-up.d/ip  run-parts: executing /etc/network/if-up.d/openssh-server  run-parts: executing /etc/network/if-up.d/upstart  

Please see other wifi information:

$ iwconfig  wlp3s0    IEEE 802.11abg  ESSID:off/any              Mode:Managed  Access Point: Not-Associated               Retry short limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off            Power Management: off    lo        no wireless extensions.    ens9      no wireless extensions.  

On my router the configuration for wireless:

Security: WPA-PSK/WPA2-PSK  WIFI PASSWORD (security key) tempest123  WIFI Network Name (SSID) VM1234567  

Output on /etc/network/interfaces

  GNU nano 2.5.3                        File: /etc/network/interfaces                                                            # This file describes the network interfaces available on your system  # and how to activate them. For more information, see interfaces(5).    source /etc/network/interfaces.d/*    # The loopback network interface  auto lo  iface lo inet loopback    # The primary network interface  auto ens9  iface ens9 inet dhcp  # WIFI  auto wlp3s0  iface wlp3s0 inet dhcp  wpa-ssid VM1234567  wpa-psk tempest123  

Please let me know what other outputs do you need in order for this to be troubleshooted?

I tried, reboot, removed the config and put back again. Re-installed the driver as well.

Thank you very much.

EDIT:

$ rfkill list  0: hci0: Bluetooth      Soft blocked: no      Hard blocked: no  1: phy0: Wireless LAN      Soft blocked: no      Hard blocked: no  2: brcmwl-0: Wireless LAN      Soft blocked: no      Hard blocked: no    eve@Eve:~$ lspci -k | grep -i Ethernet -A3  0b:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM57762 Gigabit Ethernet PCIe      Subsystem: Apple Inc. NetXtreme BCM57762 Gigabit Ethernet PCIe      Kernel driver in use: tg3      Kernel modules: tg3  

I have rebooted the server, and dhcp is trying to get an IP, then it times out after 5 mins and boots to ubuntu without IP connectivity.

I have already done sudo apt upgrade and update on this server as well.

Please let me know what else I need to do?


Note:If u also have question or solution just comment us below or mail us on toontricks1994@gmail.com
Previous
Next Post »