Ubuntu: Openstack nova-compute not working since package update



Question:

I updated the pakages of my openstack compute host. I'm running Liberty. The version of nova-compute is 2:12.0.6-0ubuntu1~cloud0

Now I get the following error message:

2017-02-02 08:53:50.245 6775 INFO oslo_service.service [req-78cb9566-233b-421d-9fc4-91f01bc5ab80 - - - - -] Caught SIGTERM, exiting  2017-02-02 08:53:51.783 3874 INFO oslo_service.periodic_task [-] Skipping periodic task _periodic_update_dns because its interval is negative  2017-02-02 08:53:51.818 3874 INFO nova.virt.driver [-] Loading compute driver 'libvirt.LibvirtDriver'  2017-02-02 08:53:51.854 3874 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-b136f530-9399-4934-93c4-f4afaccf23df - - - - -] Connecting to AMQP server on XXX:5672  2017-02-02 08:53:51.863 3874 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-b136f530-9399-4934-93c4-f4afaccf23df - - - - -] Connected to AMQP server on XXX:5672  2017-02-02 08:53:51.868 3874 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-b136f530-9399-4934-93c4-f4afaccf23df - - - - -] Connecting to AMQP server on XXX:5672  2017-02-02 08:53:51.877 3874 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-b136f530-9399-4934-93c4-f4afaccf23df - - - - -] Connected to AMQP server on XXX:5672  2017-02-02 08:53:51.898 3874 INFO nova.service [-] Starting compute node (version 12.0.6)  2017-02-02 08:53:51.910 3874 INFO nova.virt.libvirt.driver [-] Connection event '1' reason 'None'  2017-02-02 08:53:51.930 3874 INFO nova.virt.libvirt.host [req-77666b6b-e5b8-494d-a72f-08808bb4a72a - - - - -] Libvirt host capabilities <capabilities>  

The compte-note is down on hte controler node:

+----+------------------+----------+----------+---------+-------+----------------------------+-----------------+  | Id | Binary           | Host     | Zone     | Status  | State | Updated_at                 | Disabled Reason |  +----+------------------+----------+----------+---------+-------+----------------------------+-----------------+  | 1  | nova-cert        | YYY | internal | enabled | up    | 2017-02-02T13:22:55.000000 | -               |  | 2  | nova-consoleauth | YYY | internal | enabled | up    |     2017-02-02T13:22:49.000000 | -               |  | 3  | nova-conductor   | YYY | internal | enabled | up    | 2017-02-02T13:22:56.000000 | -               |  | 5  | nova-scheduler   | YYY | internal | enabled | up    | 2017-02-02T13:22:56.000000 | -               |  | 6  | nova-compute     | XXX | nova     | enabled | down  | 2017-02-02T08:51:27.000000 | -               |  | 7  | nova-compute     | YYY | nova     | enabled | up    |     2017-02-02T13:22:48.000000 | -               |  +----+------------------+----------+----------+---------+-------+----------------------------+-----------------+  

Libvirt is running without errors, i made a strace everything locks good. I already tryed to activate the Listening for libvirt: I can't use libvirt with listen TCP But it did not help anyway.


Note:If u also have question or solution just comment us below or mail us on toontricks1994@gmail.com
Previous
Next Post »