Ubuntu: Problems using VMware and VBox with Utopic 14.10



Question:

When I installed Virtual box it would not run a machine. Same problem as encountered previously of it missing vboxdrv. Old fixes didnt work.

VMWare won't install as kernel headers do not match.

Can anyone help~? Thanks


Solution:1

The kernel in use is 13.13.0-37, but should be 13.16 for Utopic.

My suggestion for attempting to fix this would be as follows:

Backup important data...

Remove the Nvidia drivers, as they may be a problem when upgrading kernels. They can be reinstalled after kernel upgrade

Attempt to do a distribution upgrade: sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

reboot

Check to see if the kernel has been update uname -r - kernel should be 3.16.0-24

Reinstall Nvidia drivers if desired

Reinstall VMWare


Solution:2

Thank's to Charles Greens's answer, Next time when I installed VMware Player I followed this:

VMware Player 7.0.0 Installation

First of all, run the following command:

sudo apt-get install build-essential linux-headers-`uname -r`  

To install VMware Player 7.0.0 under Ubuntu 14.10 or older, run simply these commands from the Terminal:

mkdir ~/VMware && cd ~/VMware     wget -c http://goo.gl/A9LHQv -O VMware-Player-7.0.0.x86_64.bundle.tar    tar -xvf VMware-Player-7.0.0.x86_64.bundle.tar    chmod +x VMware-Player-7.0.0-2305329.x86_64.bundle     sudo sh VMware-Player-7.0.0-2305329.x86_64.bundle   

Source: http://dothisbest.com/how-to/install-vmware-player-7-0-0-on-ubuntu-14-10/


Solution:3

I fixed the problem by uninstalling the virtualbox installed in software center. Then install the deb package from official site.


Note:If u also have question or solution just comment us below or mail us on toontricks1994@gmail.com
Previous
Next Post »