Ubuntu: Ethernet Network Disconnecting - Atheros AR8152



Question:

I'm new to Ubuntu and i just brows the web and edit photo's. I'm running a Ubuntu server for 1 year now and i love it. But now when I'm just doing something the WiFi icon look like it searching and then it connects but without a notification. but instead i get a disconnected error. here is a screen shot:

enter image description here Here is some of the output of lspci -v:

01:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8152 v2.0 Fast Ethernet (rev c1)          Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 8468          Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 46          Memory at f7fc0000 (64-bit, non-prefetchable) [size=256K]          I/O ports at ec00 [size=128]          Capabilities: <access denied>          Kernel driver in use: atl1c    02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)          Subsystem: AzureWave AW-NE785 / AW-NE785H 802.11bgn Wireless Full or Half-size Mini PCIe Card          Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17          Memory at fbff0000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]          Capabilities: <access denied>          Kernel driver in use: ath9k  


Solution:1

I did fix it! i did go to the connection icon and then to settings and deleted the ethernet connection! so now it doesn't give me the error!


Solution:2

Ensure your kernel is up to date and try:

sudo -s  echo "options ath9k nohwcrypt=1" > /etc/modprobe.d/ath9k.conf  

Note:If u also have question or solution just comment us below or mail us on toontricks1994@gmail.com
Previous
Next Post »